وی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: آفت جامعه ما سیاست زدگی و سلیقه ای عمل کردن مدیرانی است که تحت نظرسیستم عمل نمی کنند مدیرانی که عملکردهایشان شخصی شده است درهمین راستا وقتی بودجه ای برای حمایت از حرکتی فرهنگی پرداخت می کنند آن بودجه را شخصی تلقی کرده و به همین دلیل می خواهند در همه چیز نظر بدهند.
این نویسنده معاصر با بیان اینکه حمایت از جوایز ادبی ، حمایت از کتاب است ، خاطرنشان کرد : جامعه ما دچار بیمارهای مختلفی است سرمایه دولت متعلق به ملت است و دولت تنها وظیفه نگهداری از آن را دارد . مردم چرا فکر می کنند با طلب حق و حقوق خود از دولت تحت قیومیت دولت قرار می گیرند ؟ بین هر دو طرف این معادله سوء تفاهمی پیش آمده است که هر دو طرف باید به یک آشتی برسند.
علی موذنی و مولف رمان "چهار فصل" عنوان کرد : اتفاقاتی که در همه جای دنیا عادی است در جامعه ما معانی خاصی به خودش می گیرد . اینجا معمولا وظایف فراموش می شود دلیل وجود سازمان فرهنگی و هنری شهرداری حمایت از فعالیت های فرهنگی است این گونه فعالیت ها دولت را هم پایدار ترمی کند .
وی ضمن اعلام این مطلب که دولت دهنده نیست ، باید از او طلب کرد ، یادآور شد : بخش غیردولتی انتظاربرگشت سرمایه با سود را دارد و چون جامعه ما جامعه کتابخوانی نیست سرمایه گذاربه زعم خود یا سرمایه را تلف کرده یا باید سالها منتظر برگشت سرمایه بماند و این نوع سرمایه گذاری، سرمایه گذاری مطلوبی برای فعالان عرصه اقتصاد نیست.
وی یادآور شد: جوایز با همه مشکلات داخلی از جمله محفلی بودن و نوع برگزاری قابل اعتنا هستند . در همه جای دنیا این گونه است که گروهی با سلایق و تفکرات خاص خود دورهم جمع می شوند وجایزه می دهند .
موذنی گفت : نباید به خاطرچند اشتباه ، صورت مسئله را پاک کرد ، بهتراست بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم . انعکاس جوایز درجامعه فرهنگی باعث می شود علاقه مندان به کتاب که قدرت انتخاب ندارند به انتخاب برسند ، جوایزحتی درفروش کتاب اثرگذارند ، فقط باید توجه کنند تا این جشنواره ها با شادی توام باشد تا در مردم ایجاد انگیزه کند . جوایز ادبی باید بدانند چگونه گام بردارند تا کمترین آسیب را ببینند .
نظر شما